PDA

View Full Version : Revit Eclipse (1 ή 2) vs Nordcode Fight Air Pro ή Jackal Air

CorpseAlive
18/05/2023, 13:11
Παίδες είναι κάποιος που είχε ένα από τα 4 καλοκαιρινά μπουφάν?
Ποιο θα προτείνατε άλλο στο ίδιο Budget (100-140 euro)

RaGe_Raptor
18/05/2023, 13:46
Παίδες είναι κάποιος που είχε ένα από τα 4 καλοκαιρινά μπουφάν?
Ποιο θα προτείνατε άλλο στο ίδιο Budget (100-140 euro)

Επειδή ψιλοκοιτάω, μάλλον σε Revit θα πάω.
Χωρίς να τα έχω δει από κοντά, σαν brand εμπιστεύομαι περισσότερο την Revit.

CorpseAlive
18/05/2023, 13:48
Επειδή ψιλοκοιτάω, μάλλον σε Revit θα πάω.
Χωρίς να τα έχω δει από κοντά, σαν brand εμπιστεύομαι περισσότερο την Revit.

Έχω Revit χειμερινό , καλό είναι δεν λέω αλλά το καλοκαιρινό μου φαίνεται πολύ λεπτό μπορεί να είναι ιδέα μου.

giorgosb
18/05/2023, 13:59
Έχω το Revit Eclipse 1 από το 2017, αν θυμάμαι καλά. Έχει πιο άνετη γραμμή από τα καλοκαιρινά της Dainese. Τα φερμουάρ του δεν έχουν πάθει ποτέ τίποτα και συνολικά θεωρώ ότι είναι ένα ποιοτικό μπουφάν. Σε 1-2 σημεία πέρυσι είχαν ξηλωθεί οι ραφές, όμως δεν έφταιγε το μπουφάν, αλλά τα κιλά που πήρα..

CorpseAlive
18/05/2023, 14:07
Έχω το Revit Eclipse 1 από το 2017, αν θυμάμαι καλά. Έχει πιο άνετη γραμμή από τα καλοκαιρινά της Dainese. Τα φερμουάρ του δεν έχουν πάθει ποτέ τίποτα και συνολικά θεωρώ ότι είναι ένα ποιοτικό μπουφάν. Σε 1-2 σημεία πέρυσι είχαν ξηλωθεί οι ραφές, όμως δεν έφταιγε το μπουφάν, αλλά τα κιλά που πήρα..

από προστασίες λέει τίποτα ή level 1 όλες?

Dimmanoukas
18/05/2023, 14:21
Πρόσφατα έγινα κάτοχος του eclipse 2 αλλά δεν έχω πρότερη εμπειρία από κάποιο άλλο καθώς και νέος οδηγός.

Τρέχει μια προσφορά με την αγορά οποιοδήποτε μπουφάν (χωρίς όμως έκπτωση) να δίνεται δώρο η προστασία πλάτης αξίας 42 ευρώ.

Τώρα σαν μπουφάν μου φαίνεται γερό, ελαφρύ και αρκετά δροσερό.
Οι προστασίες καλές σε αγκώνες και ώμους, αλλά με της πλάτης γίνεται πολύ βαρύ.

Όσο το φοράς και οδηγάς όμως δεν γίνεται αντιληπτό το βάρος (έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ αλλά με την μικρή μου εμπειρία)

Οι προστασίες είναι seesmart 1 σε ώμους και αγκώνες και 2 για την πλάτη (πωλείται ξεχωριστά ή δίνεται ως δώρο)

yes-u
18/05/2023, 14:28

Συνήθως, για να αναβαθμίσεις προστασίες, αγοράζεις επιπέδου 2, δεν έχουν τα μπουφάν, παντελόνια.
Πέρα από αυτό, έπεσα πάνω σε ετούτο (http://www.a-pro.com/collezione.aspx?L=3&Cat=Textile%20jacket&SottoCat=Textile%20Jackets%20Touring&Mod=TURATEK#category), που μού φάνηκε πολύ καλά τροποποιήσιμο, αλλά δεν το έχω δει από κοντά, ούτε και γνωρίζω την ποιότητα της εταιρίας...

DoctoR_k6
18/05/2023, 14:39
Να πας να τα δοκιμασεις κ να τα δεις απο κοντα.
Εγω μετα απο 8 χρονια με Air Frame εκτιμησα παρα πολυ κ την εσωτερικη επενδυση.
Ειδικα σε κατι ταξιδια που αρχισε κ το τσιμπαγε ηταν ταμαμ.
Ξεκινας απο αρχες Μαιου κ το βγαζεις αρχες Οκτωβρη.
Περισυ αλλαξα το κεντρικο φερμουαρ κ ξαναγινε καινουργι.

Παντως κ η Revit εχει καλα μπουφαν καλοκαιρινα.

giorgosb
18/05/2023, 14:56

Πας σε έξτρα αν θες ναι.. Τα Dainese είχαν καλύτερες προστασίες, αλλά ανεβαίνει και η τιμή του μπουφάν..

turogalos
19/05/2023, 03:13
Αγόρασα πέρσι από Louis το Revit Torque σε προσφορά με 125€ και το έχω απολαύσει. Με την έξτρα επένδυση το κάνει αδιάβροχο και αντιανεμικό, οπότε το φοράς πιο νωρίς την άνοιξη και πιο αργά το φθινόπωρο. Η επένδυση είναι λεπτή αλλά αν και το μέγεθος χωρίς αυτή είναι τέλειο, με αυτή είναι κάπως σφιχτό (φοράω Μ ή 50). Το καλό είναι ότι μπορείς να την τυλίξεις και να την αποθηκεύσεις κάπου στην μηχανή, οπότε και αναπάντεχη μπόρα δεν θα σε μουσκέψει. Τα άλλα δύο δεν τα γνωρίζω και δεν έχω γνώμη.

rex4539
19/05/2023, 08:09
Ρίξε μια ματιά και στο LS2 Airy (https://motokinisi.gr/gr/mpoyfan-kalokairino-airy-black-ls2-1345946.html), γνωστό και ως "μπουφάν air condition (https://www.youtube.com/watch?v=UMZ447wKoYo)". Το έχω από πέρισυ το καλοκαίρι και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχει απίστευτη διαπνοή. Οι standard προστασίες είναι L1 αλλά είναι από τα λίγα μπουφάν που έχουν και προστασία στήθους. Η προστασία πλάτης είναι extra και είναι L2 αλλά κατά καιρούς (όπως πέρισυ το καλοκαίρι) την έδιναν δωρεάν μαζί με το μπουφάν.

Nitse3
19/05/2023, 08:34
Εγω το 2018 είχα πάρει το nordkapp fight air. Υποθέτω αυτό που έβαλες είναι η μετεξέλιξη του. Το είχα πάρει πριν αγοράσω μηχανή για να έχω για τα test ride. Για το λόγο αυτό σκόπιμα απέφυγα τα εντελώς δικτυωτά για να έχω ένα μπουφάν καλοκαιρινό που να μπορώ να το φοράω από Μάϊο μέχρι Σεπτέμβριο άνετα. Είναι δηλαδή χοντρό για καλοκαιρινό. Από αντοχή μια χαρά είναι αλλά δεν του έχω κάνει πολλή χρήση μέχρι τώρα. Αν βέβαια κάποιος έχει ήδη ένα χειμερινό ή τεσσάρων εποχών ίσως είναι καλύτερα να πάρει ένα από τα εντελώς διάτρητα ειδικά για μέσα στην πόλη.

CorpseAlive
19/05/2023, 13:55
Αγοράστηκε τελικά το Nordkapp Air Jackal (Καφέ) .
Δοκίμασα το LS2 αλλά δεν μου άρεσε καθόλου .
Το Eclipse 1 δεν το είχε στο χρώμα που ήθελα
Το 2 θα το είχε σε 10 μέρες και δεν ψήθηκα να περιμένω .
Το Fight Air δεν μου άρεσε σαν αίσθηση.
Αυτά. Ευχαριστώ , αυτό είναι ένα σύντομο νήμα για τα δεδομένα μου.

THRESH
19/05/2023, 18:13
Εγώ είχα το Nordcode (δηλαδή Nordcap πλέον) , το Eolos , απο το 2018. Δεν έχω παράπονο, του έβαλα και μια Level 2 στη πλάτη, είμαι ικανοποιημένος.

Για ζέστες πάνω απο 32 βαθμούς όμως, είναι πολύ ζεστό.

Οπότε , πήρα και ένα Spidi Base Armor , με προστασίες σε ώμους, αγκώνες, πλάτη. Μέχρι 27 βαθμούς τη παλεύεις, μετά κρυώνεις αν είσαι κοντομάνικος.

Seraios39
28/11/2023, 08:58
Οι προστασιες σε αγκώνες κλπ,ειναι προστασιες για κρουση ή για τριβη;
Και τα level1 +2 τα εχουν παρει επειτα απο δοκιμες για κρουση ή για τριβη;
(αν τυχόν επρεπε νατο γραψω αλλού πειτε μου)

sam4g
28/11/2023, 09:47

Για κρούση είναι. Αν δεν κάνω λάθος Level 1 σημαίνει ότι μπορεί να απορροφήσει έως 9kg δύναμη κρούσης και Level 2 έως 18kg.

Zodd
28/11/2023, 11:13
Δημοσιεύθηκε αρχικά από Seraios39 Προβολή μηνύματος

Για κρούση είναι. Αν δεν κάνω λάθος Level 1 σημαίνει ότι μπορεί να απορροφήσει έως 9kg δύναμη κρούσης και Level 2 έως 18kg.

Να προσθέσω ότι για την τριβή*, το στάνταρ είναι το EN 17092:2020, δυστυχώς δεν μπορώ να βρω τις μετρήσεις που αντιστοιχούν σε κάθε επίπεδο αλλά χοντρικά/περιγραφικά:

ΑΑΑ = Μέγιστη δυνατή προστασία σε τριβή και κρούση, αρκετά περιορισμένη εργονομία
ΑΑ = Αυξημένη προστασία σε τριβή και κρούση, με σχετικά περιορισμένη εργονομία
Α = Ελάχιστη αποδεκτή προστασία σε τριβή και κρούση, "κανένας" περιορισμός στην εργονομία
Β = ~ ίδιο προστασία σε τριβή οπως το Α, αλλά χωρίς προστασία σε κρούση
C = Καμία προστασία σε τριβή, προστασία σε κρούση (ανάλογα τα προστατευτικά)

* Βασικά το συγκεκριμένο πρότυπο είναι γενικά για προστατευτικό εξοπλισμό μοτοσυκλετιστών και αφορά και τριβή και κρούση στο κάθε ρούχο συνολικά. Σε αντίθεση τα παλαιότερα πρότυπα, ΕΝ 13594, με τα κλασσικά level 1/level 2, αφορούν μόνο κρούση και περιορίζονται στα "τοπικά" προστατευτικά (ώμοι, αγκώνες, πλάτη κλπ) και δεν εξετάζουν το υπόλοιπο ρούχο.