PDA

View Full Version : Πηνία dr-z

xtasi
15/11/2018, 22:10
Καλησπέρα! Πριν λίγο καιρό έμεινα από πηνία σε dr-z. Σήμερα βρήκα λίγο χρόνο και αφού παρήγγειλα καινούργια ήδη και είχαν φτάσει είπα να κάνω την προσπάθεια. Μέτρησα αντιστάσεις πριν τα βάλω και ήταν όλα κομπλέ, μέσα στο εύρος που δίνει η suzuki για το καθένα. Μέτρησα επίσης αφού τα έβαλα μπας και χάλασε τίποτα λυγίζοντας καλώδια κλπ και βγήκαν ακριβώς οι ίδιες τιμές, οπότε κομπλέ, τα πηνία είναι λειτουργικά στα νούμερα. Παρόλαυτά η μηχανή δεν παίρνει πλέον (πριν έπαιρνε σκαστή ή με καλώδια, αφού είχα μείνει από μπαταρία εφόσον είχα χαλασμένα πηνία) ούτε με μίζα ούτε σκαστή σε κατηφόρα. Η μίζα γυρνάει κανονικά και το μπουζί έχει ωραία δυνατή σπίθα. Η βενζίνη επίσης κατεβαίνει και ρέει κανονικά. Δε μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να έχω κάνει λάθος, οπότε θα ήθελα καμιά ιδέα και από εσάς. Μια ερώτηση -ίσως χαζή- που θέλω να σας κάνω όμως είναι η εξής: Έχει σήμασία σε ποιά θέση θα βιδωθεί ο πηνιοφόρος; Μπορεί να αλλάξει κάτι πχ στο χρονισμό; Είναι το μόνο που μπορώ να σκεφτώ να έχει πάει στραβά. Έχει 3 βίδες που πιάνουν στο καπάκι, οπότε μπορεί να βιδωθεί θεωρητικά σε 3 διαφορετικές θέσεις.Τον βίδωσα έτσι πως βόλευε να έρθουν τα καλώδια σε μήκος και κατεύθυνση. Ευχαριστώ πολύ!

OldMan
16/11/2018, 14:36
Βγαλε μπουζι, ριξε μπολικες μανιβελιες με κλειστο kill-switch και γκαζι, καθαρισε/στεγνωσε μπουζι και ξαναδοκιμασε..

Αν δεν, ριξε καμια φωτο του πηνιοφορου, μη ψαχνουμε αδικα manual..

p@nos
16/11/2018, 14:47
ναι φιλε εχει σημασια πως θα βαλεις τα πηνια στο καπακι...

τα πηνια του drz εχουν ενα επιπλεον τυλιγμα απο το οποιο περνει το σημα της αναφλεξης η ηλεκτρονικη...οποτε συμβουλεψου το μανουαλ για το πως να τα τοποθετησεις, η απλα αλλαζε θεσεις μεχρι να παρει μπρος :eek:

xtasi
16/11/2018, 17:29
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις! Το πρώτο το έχω ήδη κάνει. Το manual που κυκλοφορεί και έχω δυστυχώς δε λέει τίποτα για το πως μπαίνει/βγαίνει ο πηνιοφόρος. Μπορώ κάπως με το μάτι να καταλάβω τη σωστή θέση; Ανεβάζω μια φωτό κι αν δε βγαίνει άκρη από αυτή θα ανεβάσω πιο λεπτομερείς αργότερα που θα τα έχω μπροστά μου401296

azar41
16/11/2018, 17:57
Aυτό κάτω δεξιά είναι το μάτι του βολάν,τσέκαρε το καλώδιό του.

toyar
16/11/2018, 18:22
τα πηνια ειναι βαλμενα οκ
ετσι κι αλλιως το ματι διαβαζει στο βολαν οχι στα πηνια

xtasi
16/11/2018, 18:49
Aυτό κάτω δεξιά είναι το μάτι του βολάν,τσέκαρε το καλώδιό του.

είναι κομπλέ, η αντίστασή του 550Ω, όταν η suzuki δίνει εύρος 390-600Ω

xtasi
16/11/2018, 19:06
τα πηνια ειναι βαλμενα οκ
ετσι κι αλλιως το ματι διαβαζει στο βολαν οχι στα πηνια

Είναι η τελευταία μου ελπίδα να τα έχω βάλει λάθος :facepalm:
Στην ηλεκτρονική βέβαια πηγαίνουν 4 καλώδια, 2 από το μάτι και 2 από τα πηνία. Αν δεν κάνω λάθος τα πηνία δίνουν το σήμα, καθώς από ότι βλέπω στο manual τα λέει signal coil ενώ το μάτι (δίνει ρεύμα για τον σπινθήρα;) pickup coil. Οπότε μου ακούγεται κάπως λογικό αυτό που λέει πιο πάνω ο p@nos, να δίνει σωστό ρεύμα αλλά σε λάθος χρόνο. Επίσης, από το πως ακούγεται και αντιδράει η μηχανή, με τις λιγοστές μεν γνώσεις μου και λαμβάνοντας υπ'όψην πως φτάνει καύσιμο στον κύλινδρο και έχει σπινθήρα στο μπουζί, μου κάνει για πρόβλημα κάποιου είδους χρονισμού. Δε ξέρω αν έχει λογική η σκέψη μου, αν όχι διορθώστε με

toyar
16/11/2018, 21:43
δε βαζεις και μια φωτο το βολαν στο σημειο που δινει σπινθηρα;

Pew
16/11/2018, 23:37
Το πηνιο που αγορασες ειναι γνησιο ή οχι;
Εαν οχι, βεβαιωσου για το αν τα καλωδια της φισας, ειναι με τη σωστη πολικοτητα.

drifter
18/11/2018, 19:19
εμενα τα εκαψε πριν 2 μηνες τους εκανα περιελιξη αλλαξα ανορθωτη και μπαταρια και δουλευει οκ.

OldMan
19/11/2018, 13:20
βεβαιωσου για το αν τα καλωδια της φισας, ειναι με τη σωστη πολικοτητα.
Εχουν πολικοτητα τα πηνια..??

azar41
19/11/2018, 15:45
Εχουν πολικοτητα τα πηνια..??

Έλα μου ντέ !

Αν άλλαξες το μάτι τσέκαρε αν το πικ του βολάν περνά ακριβώς στο ιδιο ύψος με το μαγνητάκι.

xtasi
20/11/2018, 11:19
Καλημέρα παιδιά. Χθες βρήκα λίγο χρόνο και ασχολήθηκα ξανά λίγο. Το μάτι είναι ολόιδιο με το παλιό βάζοντας τα δίπλα δίπλα και η θέση του είναι φιξ, οπότε νομίζω αποκλείεται να έιναι λόγω αυτού. Ξαναέβαλα τα παλιά πηνία + το μάτι για να εντοπίσω διαφορές σε σχέση με τα καινούργια (το παλιό μάτι είναι κομπλέ, τα πηνία έχουν καεί) και δίνοντας ρεύμα και τσεκάροντας το μπουζί διαπίστωσα πως με τα καινούργια ο σπινθήρας ενώ φαίνεται δυνατός και λαμπερός είναι ο μισός, αν όχι λιγότερος, σε ποσότητα σε σχέση με το χρόνο (και λογικά και σε λαθος χρόνο για να μην παίρνει;). Ξέρει κάποιος σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό; Οι τιμές των αντιστάσεων του ματιού έχουν αμελητέα διαφορά, είναι ~550Ω και οι 2. Γίνεται να είναι ελαττωματικό το μάτι και να έχει σωστές τιμές; Αν βάλω το παλιό μάτι συνδυαστικά με τα καινούργια πηνία θα είναι κομπλέ; Ή έχει να κάνει με κάτι άλλο; Να προσθέσω πως ο σπινθήρας με τα καινούργια, ενω είναι πιο αραιός είναι περιοδικός και δε χάνει ποτέ

Pew
26/11/2018, 00:13
Εξηγώντας περαιτέρω τη φράση που έγραψα, το μπουζί δε δίνει σπίθα σε κάθε χρόνο που θα έπρεπε, αλλά παρόλαυτά δίνει περιοδικά

Μηπως να δοκιμαζες εαν μπορεσεις να βρεις, μια ηλεκτρονικη που ξερεις οτι λειτουργει σιγουρα σωστα πριν το ψαξεις παραπανω;

xtasi
26/11/2018, 11:56
Μηπως να δοκιμαζες εαν μπορεσεις να βρεις, μια ηλεκτρονικη που ξερεις οτι λειτουργει σιγουρα σωστα πριν το ψαξεις παραπανω;

Αφού με το παλιό μάτι λειτουργεί, θα μπορούσε λες να φταίει η ηλεκτρονική; Θα ψάξω μπας και βρω κάποιον με drz να μου δανείσει τη δική του για να δοκιμάσω παρόλαυτά, σε ευχαριστώ!

Pew
26/11/2018, 19:46
Αφού με το παλιό μάτι λειτουργεί, θα μπορούσε λες να φταίει η ηλεκτρονική; Θα ψάξω μπας και βρω κάποιον με drz να μου δανείσει τη δική του για να δοκιμάσω παρόλαυτά, σε ευχαριστώ!
Tι εννοεις λειτουργει με το παλιο Pickup sensor ... ?? Εαν λειτουργει σωστα, για ποιο πραγμα μιλαμε τοτε?
Καπου σε χανω...

xtasi
27/11/2018, 17:30
Tι εννοεις λειτουργει με το παλιο Pickup sensor ... ?? Εαν λειτουργει σωστα, για ποιο πραγμα μιλαμε τοτε?
Καπου σε χανω...

Κάπου με χάνεις γιατί κάπου χάθηκε μες στο θρεντ αυτό που έχω ήδη γράψει. Δεν έχω ρεύμα γιατί κάηκαν τα πηνία μου, οπότε αλλάζω ολόκληρο τον πηνιοφόρο που έχει και το μάτι μαζί. Το μάτι το παλιό είναι κομπλέ όμως, δούλευε το μοτέρ με αυτό

gasto
27/11/2018, 23:43
Γιατι δε βαζεις το παλιο ματι τοτε?

gasto
27/11/2018, 23:48
Επιπλεον κατι ακομα.Ελπιζω να γνωριζεις οτι το βολαν εχει ασφαλεια που κουμπωνει σε συγκεκριμενη θεση στο στο στροφαλο και δε το εβαλες στη τυχη.

Pew
27/11/2018, 23:50
Επιπλεον κατι ακομα.Ελπιζω να γνωριζεις οτι το βολαν εχει ασφαλεια που κουμπωνει σε συγκεκριμενη θεση στο στο στροφαλο και δε το εβαλες στη τυχη.
Το βολαν δεν το αφαιρεσε. Τα πηνια ειναι απο την εξω μερια στο καπακι του κινητηρα.
DR-Z ειναι, οχι παπι.

toyar
28/11/2018, 07:36
εφοσον το ματι εχει 2 καλωδια ειναι επαγωγικο οποτε τα πηνια δεν εχουν να κανουν με τον χρονισμο
ο χρονισμος δινεται απο το βολαν

gasto
28/11/2018, 17:13
Το βολαν δεν το αφαιρεσε. Τα πηνια ειναι απο την εξω μερια στο καπακι του κινητηρα.
DR-Z ειναι, οχι παπι.

Πολλα παπια τα εχουν και αυτα στο καπακι τα πηνια,τι εχει να λεει?